VitaalBank: Onze toekomstroute

VitaalBank is dé plek om jouw medische en gezondheidsgegevens te verzamelen, te bekijken en te delen. Maar wat voor gegevens kun je nou precies verzamelen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Op weg naar de toekomst 

In VitaalBank is het mogelijk om twee soorten gegevens op te slaan: 

  1. Jouw medische gegevens die bekend zijn bij jouw zorgaanbieders 
  2. Jouw gezondheidsgegevens afkomstig van andere apps of bronnen (bijvoorbeeld wearables) 

Op dit moment is het mogelijk om in VitaalBank jouw huisartsgegevens te bekijken: dit zijn de medische gegevens die bekend zijn bij jouw huisarts.  

De volgende stap is dat aangesloten apps ook gegevens in VitaalBank kunnen gaan opslaan. Op deze manier kun jij jouw medische gegevens gaan aanvullen en verrijken met de gezondheidsgegevens die door deze aangesloten apps worden verzameld.   

Een groeiend netwerk

Echter, er staat de komende periode nog veel meer op het programma. Steeds meer zorgaanbieders zullen zich gaan aansluiten op het MedMijstelsel: de infrastructuur die het mogelijk maakt om jouw medische gegevens in VitaalBank te verzamelen. Binnenkort zal het dan ook mogelijk zijn om jouw medische gegevens op te halen bij: 

  • Andere zorgverleners uit de eerstelijnszorg: bijvoorbeeld bij jouw fysiotherapeut 
  • De Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ): bijvoorbeeld bij jouw psycholoog 
  • De Verpleeg- en Verzorgingshuizen & Thuiszorg: bijvoorbeeld bij jouw wijkverpleegkundige 

En ook de ZiekenhuizenZelfstandige Klinieken en de Geboortezorg zijn al bezig met de technische ontwikkelingen die nodig zijn om medische gegevens met VitaalBank  uit te kunnen wisselen.  

De komende tijd zul je dus steeds meer medische gegevens kunnen verzamelen in VitaalBank. Maar dat is niet het enige: ook zullen er steeds meer apps gaan aansluiten op VitaalBank. Zo kan jij in de toekomst gebruik maken van een groeiend aantal gepersonaliseerde gezondheidsdiensten.  

 

Blijf op de hoogte

Wil je weten wanneer jij verschillende medische gegevens kunt bekijken in of uitwisselen met VitaalBank?  Of wil je op de hoogte blijven over nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden binnen VitaalBank? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsupdate.

Veilig & vertrouwd

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×