VitaalBank & iDIN

VitaalBank maakt gebruik van iDIN als identificatiemethode. Maar waarom? Wat is het? En hoe werkt het precies?

Wat is iDIN? 

iDIN is ontwikkeld door de Nederlandse banken. Met iDIN kun je jezelf veilig identificeren bij organisaties, instanties en winkels. Dit alles via de veilige en vertrouwde inlogmethode van je eigen bank. Je kunt het zien als een soort iDEAL, maar dan voor het verifiëren van persoonsgegevens. Benieuwd naar iDIN en hoe het precies werkt? Bekijk dan hun video.

Waarom iDIN? 

Met VitaalBank hebben wij ervoor gekozen om gebruik te maken van iDIN in onze onboarding (het proces waarbij jij als gebruiker een account aanmaakt). Aangezien VitaalBank een omgeving is waar jij als gebruiker je medische gegevens verzamelt, staat veiligheid en privacy bij ons voorop. Daarom willen wij zekerheid hebben over de identiteit van onze gebruikers. Met iDIN kan jij online je identiteit bevestigen, omdat jij je al hebt gelegitimeerd bij het openen van een bankrekening bij jouw bank. 

Daarnaast hoef jij voor het gebruik van iDIN geen extra apps te downloaden. Je doorloopt namelijk hetzelfde proces als bij iDEAL. 

Hoe werkt iDIN? 

Hoe werkt iDIN nu precies? iDIN lijkt enorm op internetbankieren. Bij iDIN maak je gebruik van de vertrouwde inlogmethode van jouw eigen bank. Je identificeert jezelf namelijk met jouw gegevens die ooit al zijn gecontroleerd door de bank. De bank heeft deze gegevens gecontroleerd toen jij klant werd bij de bank. Het gaat dan om je voorletters, achternaam, geboortedatum, leeftijdsindicatie (18+), woonadres, geslacht, e-mailadres en/of telefoonnummer. Met iDIN doe je dus géén betalingen en deel je ook géén bankgegevens.  

Stap voor stap ziet dit er als volgt uit: 

  • Bij het aanmaken van een VitaalBank-account selecteer je de bank waar je jouw bankzaken online regelt; 
  • Je wordt naar het iDIN-startscherm van jouw bank geleid; 
  • Je logt in met het inlogmiddel van jouw bank; 
  • De persoonsgegevens die VitaalBank wil ontvangen zijn al ingevuld; 
  • Je klikt op akkoord; 
  • Je wordt weer naar VitaalBank teruggeleid en bent direct geïdentificeerd.  

Veilig & vertrouwd

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×