Medische gegevens verzamelen en delen - 4 voordelen van VitaalBank

VitaalBank biedt haar gebruikers de mogelijkheid medische, gezondheids- en vitaliteitsgegevens bij zorgaanbieders en organisaties op te halen, te delen en te beheren. Daarnaast biedt VitaalBank organisaties de mogelijkheid gebruik te maken van haar infrastructuur. Wat hiervan de voordelen zijn voor zowel gebruikers als organisaties lees je in deze blog.

Voordeel 1 - voor de gebruiker. MedMij gecertificeerd verzamelen van medische gegevens

VitaalBank is MedMij-gecertificeerd. Dat betekent dat jij je medische, gezondheids- en vitaliteitsgegevens via VitaalBank op een veilige manier kunt ophalen bij zorgaanbieders die bij MedMij zijn aangesloten. Binnen VitaalBank krijg je een eigen beveiligde digitale omgeving waarin jouw medische gegevens uit de verschillende bronnen op één plek zijn verzameld. Dit is revolutionair, omdat al deze losse dossiers nu nog op verschillende plekken staan.

Voordeel 2 - voor de gebruiker. Veilig delen van persoonsgegevens

Naast het ophalen en inzien van je medische gegevens is het ook mogelijk deze gegevens eenvoudig te delen met andere zorgaanbieders of organisaties. Op deze manier kunnen zij hun (gezondheids)diensten afstemmen op jouw medische achtergrond.

Gebruik je bijvoorbeeld een app die jou ondersteunt in het omgaan met astma? Dan kan deze app toegang vragen tot jouw testresultaten. Via VitaalBank kan je deze testresultaten vervolgens veilig en eenvoudig delen. Wil je dat een organisatie jouw gegevens niet meer kan inzien? Dan trek je deze toegang met een druk op de knop weer in. Jij houdt op deze manier altijd zelf de controle.

Voordeel 3 - voor bedrijven. Een volledig gezondheidsbeeld

VitaalBank gelooft dat van medische, gezondheids- en vitaliteitsgegevens tot nieuwe waardevolle inzichten leidt. Daarom maken we het voor jullie niet alleen mogelijk om toegang te vragen tot gezondheidsgegevens uit VitaalBank, maar maken we het ook mogelijk om deze gegevens aan te vullen met nieuwe inzichten. Zo blijft de verzamelde set gegevens constant in beweging en vormt zich een steeds completer gezondheidsbeeld.

Voordeel 4 - voor bedrijven. Volledig gevalideerde gebruikers

Elke gebruiker van VitaalBank is geïdentificeerd. Hierdoor weten jullie zeker dat medische, gezondheids- of vitaliteitsgegevens van de juiste persoon worden gedeeld. Het is ook mogelijk het Identity Management Systeem van VitaalBank te gebruiken in jullie eigen applicatie.

Ontdek zelf de voordelen van VitaalBank

Benieuwd wat VitaalBank voor jou kan betekenen?

 

Neem contact met ons op

Maak een account aan

 

Wat is een PGO? Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een online omgeving - een website of een app - waarin gebruikers hun medische gegevens kunnen inzien, beheren en delen met andere organisaties.

Veilig & vertrouwd

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×